Сива входна врата
Полезно

Вратите у дома

Разполагате с голямо жилище, просторно и широко с доста излишно пространство, което се чудите как да обособите? Е няма как, ще трябва малко да се разровите в интернет за идеи, да добиете друга представа за обзавеждане. Дори е хубаво да се допитате до ваши близки, приятели, които вече са се сблъсквали с тази задача.

Как да разширим трапезарията?

Ако имате голям коридор, може да го съедините с трапезарията и да намалите квадратурата на коридора. По този начин ще се сдобиете с една чудесна трапезария. Много близо до нея може да е разположена кухнята, която ще се раздели само с едни портални врати например. Когато плъзнете порталните врати настрани, кухнята директно става към самата трапезария. Това е един доста практичен и удобен метод, когато имате гости и искате да ги почерпите подобаващо, тогава става много удобно за домакинята.

А и порталните врати стоят много красиво, когато ги съчетаете с останалите врати в дома и изобщо с интериора на жилището, всичко може да изглежда прекрасно. По време на обзавеждането, когато дойде моментът за смяната на вратите, това също има важно значение. Още в самото начало на ремонтната дейност е добре да сте информирани за всички подробности на вратите.

Важните неща, които трябва да знаете

Например какви трябва да са строителните отвори, това е едно от най-важните неща за монтажа на вратите. Но също така бихме ви посъветвали да обиколите фирмите за врати във вашия град, за да видите какво предлагат, да попитате за размерите на вратите, за да знаете в последствие какви трябва да са вашите светли отвори за врати. Някои врати са с малко по-специфични каси, които изискват стените да са идеално прави за извършването на монтажа.

Повечето врати са с плаващи первази и това е много удобно за монтажистите, защото по време на монтажа ако има кривини по стените например дебелината на зида не е една и съща, което много често се случва да е така, именно това е ролята на плаващия перваз да обере тези кривини.