Избор на интериорни врати
Полезно

Показване на стил при избора на интериорна врата

Днес ще обърнем внимание на избора на интериорна врата и по-специално на тези, които говорят достатъчно за себе си със самата си визия.  В търговската мрежа има изключително много модели врати, за това, когато търсим интериорни врати те трябва да отговарят на нашата класа и стил, трябва да се спрем на такива врати, които освен, че изглеждат добре, също така са изработени от естествени материали, защитени са от надраскване, влагоустойчиви са и не на последно място изглеждат добре.

Важно е да знаем какво предлагат различните фирми. Не е въпросът само да са покрити с естествени дървесни частици, те трябва да бъдат с непрекъснат фурнир, за по-голяма здравина и против олющване по краищата, както и трябва да съобразим здравината на съответния фурнир. Когато имаме малки деца, трябва да се съобразим, както с цвета на вратата, съответно да избягваме, ако можем светлите тонове, по обясними причини, също така трябва да се поинтересуваме за това дали съответният фурнир е устойчив и защитен.

Когато изберем естествените фурнири и сме обсъдили кое би било най-подходящо за дома ни идва ред на модела. Когато фурнирът е избран правилно и изглежда добре, вече може да се играе с фигурите и кантовете на интериорните врати. За всекидневната по-удачен вариант е вратата да бъде със стъкло, за да може да влиза светлина, а и почти във всеки дом е заложено,  вратата за това помещение да бъде именно такава. Тук вече започва търсенето на подходящата конфигурация. Желателно е да се съобрази декорът на помещението с декора на вратата – не е удачно или по-точно не би изглеждало добре стаята да има квадратни орнаменти, а вратата да бъде с цветя. Трябва да бъдат съобразени освен цветовете на помещенията, така и фигурите.

Също така не бива да се сливат или пък прекалено да се разминават цветовете. Игра на контраст би изглеждала много добре – пример: светли стени с тъмна врата, за да има контраст и самата врата да изглежда като завършек или казано по-точно като рамка на стаята. Не е нужно да викаме специално дизайнер, за да съобрази всичко това, достатъчно е да вложим малко любов в обзавеждането на дома си, а изборът на врата е една от най-важните точки в този процес. Правилно избраната врата, съчетана с интериора на дома ни, избрана в цвят и фурнир може да говори единствено за стил и вкус при обзавеждането му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *