Нови интериорни врати
Полезно

Въпроси, които трябва да си зададете, преди да купувате нови врати

Пролетта е идеално време през годината да преобразите дома си с нови врати. Независимо дали искате да актуализирате дома си или да предприемете обширен проект за обновяване, монтирането на нови врати е чудесен начин да придадете на къщата си свеж, съвременен нов облик. Ако съществуващите врати не съответстват на стила на Вашия дом, промяната им за правилния дизайн може да даде на къщата Ви незабавно ново и по-модерно излъчване.

Когато решавате какви врати да закупите, може да се окажете напълно объркани поради спектър от възможности за избор и стил, цветове, дизайни и размери. Важно е да си зададете следните въпроси, за да направите своето решение.

Колко врати са ми необходими общо?

Дори и да не планирате да ги променяте еднократно, най-добре е да поръчате едновременно всичко, което Ви трябва.Даже и към момента да нямате намерение да ги купите, интересувайте се след време ще се предлагат ли, надежден ли е доставчикът и т.н. Все пак съветът ни е, когато сте решили да правите промяна в дома си, направете я цялостно.

Имам ли нужда от външни и / или вътрешни врати?

Можете да използвате врати само по предназначение, следователно, знаейки какво търсите, ще Ви спести време при търсене на Вашите перфектни врати.Ако нямате достатъчно средства за смяна и на входната, и на интериорната врата – преценете коя врата е по-спешно да смените.

Кой стил на вратата ще отговаря на сегашния ми декор?

Помислете кои модели и цветове ще паснат най-добре на сегашния Ви стил. Нещо модерно или традиционно, бял гланц, PVC покритие или дърво?
Искам остъклени врати?
Остъклените врати, когато са позиционирани правилно, ще позволят на светлината да тече през дома Ви, озарявайки дори най-тъмните помещения. Но помислете, може ли да преустроите дома си за такъв тип врати?

Имам ли нужда от плъзгащи се или сгъваеми врати?

Вътрешните плъзгащи се или сгъваеми врати са чудесен избор за спестяване на пространство за Вашия дом. Те могат да се отворят, за да създадат широки отворени площи вътре. Да, определено вършат чудесна работа , но отново помислете – ще отговаря ли този вид врата на Вашия дом и дали с тези врати няма да скрием интересна мазилка или тапет.

Какъв цвят / стил трябва да има касата на вратата?

Това е важен въпрос- дали искате вратата да се слее заедно с касата или искате вратата да се откроява с контрастна рамка.
Като цяло тук стои проблемът с избора на цвят. Искам ли вратата да се слее със стената и пода или искам да се откроява?

Какъв тип обков харесвам?

Трябва ли да бъдат чисто функционални или искате да направят интересно впечатление?
Обковът и в частност дръжките могат да допринесат за цялостната визия на вратата. Даже вратата да е съвсем обикновена, без шарки и орнаменти, представете си едни красиво извити дръжки и подходящ цвят.

Едва след като имате точни отговори, ще може да пристъпите към закупуването на интериорни или входни врати. Необходимо е да имате ясна представа как искате да изглежда жилището Ви. Именно това ще улесни избора Ви, ще спестите време и средства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *