instrumenti
Полезно

На какъв етап от ремонта трябва да се монтират интериорните врати?

Моментът на монтаж на интериорни врати може да бъде различен и зависи във всеки конкретен случай

Първо, трябва да вземете решение относно избора на модел по отношение на размер, функционалност, стил и метод на инсталиране.

Добре е, когато ремонтът в апартамент, къща или офис не се извършва спонтанно, а на базата на дизайнерски проект. Той описва целия процес на етапи, включително е ясно кога да поставите интериорни врати, в зависимост от дизайна на последните.

Прост пример, ако не е предвидена специална кутия с водачи за плъзгаща се врата на етапа на изграждане на стена или преграда, тогава ще бъде много трудоемко да се монтира такава структура в бъдеще. Ще трябва да възстановим стената.

Подготвителната работа за пълнене на врати може да се извърши на всеки етап от ремонта, но окончателният монтаж на вратите е най-добре да се извърши на последния етап. Тогава капки лепило, боя или замазка няма да паднат върху блока на вратата и няма да нарушат външния му вид.

Следната последователност на ремонтните работи се счита за най-оптималната

handymen 3091826 1920

– демонтаж на всичко излишно и ненужно, почистване на повърхности от прах, мръсотия с почистване и изхвърляне на боклука;

– изграждане на нови прегради, пълно изравняване на стени, под, таван (ако е необходимо);

– устройството на подова торта с фино подово покритие, което трябва да бъде покрито със специален защитен филм преди края на ремонта;

– довършване на таванната повърхност (боядисване, фиксиране на окачен таван);

– облицовка на стени, това действие завършва мокри и мръсни процеси;

– на този етап се монтират интериорни врати с фиксиращи ленти, заключващи устройства, затварящи врати.

Последни процеси

Въпреки че много занаятчии предпочитат да поставят вътрешните врати паралелно с декорацията на стените в зоната на отваряне. Тъй като има чести случаи на повреда на облицовката на тези места при монтажа на рамката на вратата и е необходимо да се направят корекции.

В края на ремонта се монтират плъзгащи се, сгъваеми, радиусни конструкции. И само за конструкцията на отделението работата започва много по-рано. Монтирането на первази завършва процеса на обновяване. Ако това се направи заедно с полагането на подовото покритие, тогава в бъдеще ще има проблем с присъединяването към облицовките на вратите.

Feng Shui Front Door Colors To Admire and Learn From

Понякога се налага да инсталирате интериорни врати, преди да инсталирате чист под.

Трудността е следната:

– необходимо е много точно да подравните празнината между маркировката на подовата повърхност и най-долния ръб на крилото на вратата;

– стойността му е сумата от дебелината на подовото покритие и адхезивния слой;

– ако тази празнина се окаже повече от предписаната стойност, тогава отварянето на люлеещите се вътрешни врати ще бъде трудно;

– плъзгащо се или сгъваемо платно при движение може да надраска пода;

– наличието на блок на вратата може да усложни инсталирането на чист под във и около отвора.

– За да се получи висококачествен резултат, интериорните врати се инсталират в топлия сезон, а ако през зимата, то с добро отопление с възможност за ефективна вентилация на помещението. В противен случай високата влажност може да доведе до деформация на крилото на вратата, особено от естествено дърво.