Избор на интериорни врати за дома
Полезно

Може ли твоят избор за нови интериорни врати да бъде лесен и правилен?

В днешно време изборът на интериорни врати е начин да се подчертае индивидуалният стил на всяко едно жилище и характерните предпочитания на стопаните му. Със сигурност не винаги изборът на нови врати е лесен или както посочихме по-горе правилен, но ние ще опровергаем тази представа като Ви помогнем с няколко съвета, така че да ви бъде максимално лесно и в същото време да изберете най-правилното за вас и вашето ново жилище.

Нека започнем с най-важната част при избора на интериорни врати

Това са размерите на отворите в помещенията, които искаме да отделим. Масово на пазара се предлагат врати със стандартни размери, затова е добре преди да започнем търсенето да премерим примерно какви са нашите размери, за да знаем на къде да се насочим. Както вече казахме масово се предлагат стандартни врати и затова ако нашите размери са по-нестандартни е по-добре директно да се насочим към фирма, която може да ни предостави възможност да коригираме вратите, така че да паснат идеално на новото ни жилище. Това ще ни спести много време и усилия и най-вече огромното разочарование от факта, че едва си си харесал врати и те се оказват неподходящи и няма как да бъдат монтирани.

Интериорна врата

Втората важна стъпка

С която трябва да сме добре запознати, са характеристиките на вратите. Именно от какъв материал са изработени те, дали са влагоустойчиви и подходящи за баня или за помещения с висока влажност. Дали имат добра шумо и топлоизолация, за да не се налага да се съобразяваме с обстановката около нас. Дори и дали са лесни за поддръжка и почистване. Това би ни спестило много главоболия в последствие. Примерно от финансова гледна точка (за сметки за парно или ток) или от гледна точка на почистване. Колкото по-орнаментирана и специфична е една врата, толкова по-трудно се поддържа и почиства. Добре знаем, че в днешно време ежедневието е много забързано и е трудно да се справяме с всичко.

Третата стъпка

 С която е важно да се съобразим, за да улесним избора си, това е пространството, с което разполагаме. Добре е да се съобразим цветово, както със стените, така и с останалата мебелировка. Това се прави, за да не създаваме усещане за затворено пространство и без светлина. Лично аз съветвам при избора на врата за помещенията „хол” и „кухня” да се изберат класически модели със стъкло, дори и малко. Тъй като светлината, която преминава през тях е необходима за затворени и тесни пространства. Желателно е да се спазва една точна и ясна концепция. Вратите да са в един цвят и съобразно моделите със стъкло да се изберат такива само, че фрезовани за спалните. И ето тук идва един много интересен въпрос, а именно каква врата да се сложи на банята? Дали да е алуминиева или интериорна?

Интериорна врата Принт

Всеки човек има различни предпочитания за вида, материала и визията на интериорните врати. В повечето случаи не могат да се напасват дословно цветовете на интериорните врати и тези на алуминиевите, тъй като само различният материал на изработка променя цвета. Затова най-лесното решение е да бъде избрана интериорна врата с добра влагоустойчивост и така визията на новия ни дом ще бъде просто съвършена.

Поглеждайки в перспектива и преценявайки пространството, с което разполагаме, съобразявайки се с цветовете на стените и с мебелировката, както и с факта дали и кога ще извършваме отново ремонт и дали ще подменяме някоя част от интериора ние взимаме най-правилното и лесно решение за качествена врата с желания дизайн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *