Избор на цвят за интериорна врата
Полезно

Избор на цвят за Вашата интериорна врата

Направата на избор за цветове за вътрешната Ви врата може да се окаже голямо предизвикателство за начинаещите дизайнери сред нас. Какъв вид боя да избера? Какъв цвят? Кой завършек? За да Ви помогнем да Ви стане по-ясно, Ви предоставяме няколко съвета за цвета на интериорните врати.

Както всеки елемент от интериорния дизайн, боята на интериорната врата трябва да се избере според обзавеждането, желаният външен вид и околната светлина. Първо трябва да определите в каква дизайнерската „роля“ влиза вратата Ви: дали желаете да се слее с Вашия декор или да бъде фокусът в дома Ви?

Предпочитате да се превърне в продължение на Вашата стена или по-скоро да контрастира с нея? Въпреки, че белият цвят доминира тенденциите на пазара този сезон, защо пък да не рискувате и да съберете погледите на приятели и съседи. Серията ни интериорни китайски врати СТАНДАРТ, предлага на нашия потребител цветове от най-светлото бяло до тъмния, почти черен цвят – Венге. Не се страхувайте да творите! Комбинациите от цветове, с които да превърнете вратата си в дизайнерски елемент, са безкрайни. Ако имате бял интериорен цвят на стената, защо не я оживите с жълтеникавия цвят Дъб Вераде от немската ни серия GRADDE? Но ако желаете да привлича възможно най-малко внимание, изберете я преливаща с цвета на стената, така интериорният Ви дизайн ще бъде фокусна точка.

Ако решите пък цветовете Ви да контрастират, правилният противовес е между крило и подова настилка. Тъмните ни нюанси от сериите интериорни врати СТАНДАРТ и ГРАДЕ – Венге, Тъмен Орех или Сив Кестен, комбинирани с мраморен под от светлата гама или слънчеви нюанси ламинат, внасят в дома Ви желаната класа и стил. Методът на различие между интериорни врати и под, очевидно е по-нашумял, но също носи известен риск, ако неточно съчетаете цветовете.

Независимо от типа боя, никога не пренебрегвайте ефекта на естествената светлина, когато избирате окончателния си цвят. Лошо осветената стая винаги ще направи цветовете да изглеждат по-тъмни.
Не се колебайте да персонализирате вратите си според Вашето вдъхновение и нужди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *