Подходяща интериорна врата за детска стая
Полезно

Интериорни врати за детската стая

Какво трябва да знаете, когато избирате интериорни врати за вашето дете?

Вратите в детската стая, за своите деца, трябва да са внимателно подбрани въз основа на приоритетите на родителите по отношение на детето. Какво е по-важно: безопасността, красотата или хармонията?

В голям избор от интериорни врати не е толкова трудно да се намери интериорна врата към детска стая, която би отговаряла на всички условия. Нека разгледаме критериите за безопасна и стилна врата за детска стая.

Визия

От една страна, интериорните врати трябва да съответстват както на стила, така и на цветовата схема на интериора на детската стая. От друга страна, вратите не трябва да са цветно петно в коридора, а хармонично да се вписват в неговия дизайн. По желание можете да поръчате вътрешни врати от различни цветове от всяка страна, но това ще бъде подходящо само за изчистена врата, без орнаменти и стъкла.

Най-често вратите с картинка върху стъклото се избират за детската стая – това могат да бъдат любимите анимационни герои или нещо забавно. Тук много зависи от възрастта на детето, неговите хобита и любими занимания, а и дали ще имате възможност да я смените, когато порасне.

Безопасност

Първото нещо, което тревожи родителите при избора на интериорни врати, е стъклото. Но какво се случва, ако детето го счупи и се нарани? За да избегнете това, стъклото на вратата трябва да бъде или темперирано, или триплексно. Закаленото стъкло не е толкова лесно да се счупи, а още повече триплекса.

Вторият доста опасен елемент е дръжката на вратата, стърчаща на нивото на главата на детето. За да не удари детето главата си, докато тича покрай отворена врата, трябва да има такава, която ще се отвори на не по-малко от 95 градуса. Като дръжка на вратата е по-добре да използвате магнит, така че вътрешната страна на интериорната врата да е възможно най-плоска и нищо да не стърчи от нея.

Звукоизолацията на интериорните врати е много важна за много родители на малки деца, особено бебета. В този случай е по-правилно да поставите врати без стъкло и трябва да се обърне внимание на структурата на крилото и неговата дебелина.

Rate this post