Модерна сива входна врата
Полезно

Какво е нужно да знаете, избирайки Вашата блиндирана врата?

За една входна блиндирана врата е най-важно да е красива, здрава и да има качествена изолация от шум, както и от температурните амплитуди през най-студените и горещи дни.

Защита от крадци

Първото и най-важно е да защитите апартамента /домът си/от крадци. Ролята и задачата на входна блиндирана врата е да направи невъзможно нахлуването им или да го сведе до изключителна трудност, което определено би се отразило на времето, което ще им е нужно, за да проникнат вътре.
Факторите определящи блиндираната врата за качествена са:

  • взломоустойчиви брави;
  • допълнителни защитни елементи;
  • качествена стоманата;
  • дебелина и изолация на крилото;

Преди да извършите закупуване /поръчка/, трябва да имате яснота с посочените горе изброени точки. Вратата, за да бъде сигурна е задължително крилото ѝ да бъде изработено от висококачествена стомана. Така че се спрете на стоманени врати – студено-валцовани, защото те са по-недостъпни за проникване, от колкото горещо-валцованите стоманени заварени врати. Крилото на вратата, когато тя е блиндирана, трябва да бъде с не по-малко от 7 мм. дебелина, което предполага и висококачествени панти, които да издържат нейната тежест. За подсилването на конструкцията на крилото на вратата е опция оребряването, което можете да си представите като профили от метал, които са заварени вертикално и хоризонтално към предния лист от метал. Необходими са поне три на брой ребра за усилване и за здравина на вратата срещу разбиване.

Когато една врата е монтирана с отваряне навън, а не стандартно навътре, тогава пасивните шипове ще попречат някой преднамерено да влезе в жилището Ви. При затворено положение на блиндираната врата, тези шипове лягат в касата на вратата и я застопоряват. От първостепенно значение е да обърнете специално значение и на ключалките. По принцип най-често крадците разбиват ключалките, за да влязат. Ще имате истинска защита с цилиндрова ключалка, която е с бронировка.

​Изолация против шум и студ

Следващото, което е добре да знаете е, че не е за подценяване изолацията на апартамента от шумове отвън, прах и студени течения. Това ще Ви го предложи и осигури – блиндираната врата!

Уплътненията ѝ, отговорни за херметичността на вратата са разположени по края на крилото и цялата каса на вратата. Дебелината на крилото, освен че допринася за необходимата защита, спомага и за чудесна изолация, чрез която бихте спестили от разходи.

​Стил и хармония

И не на последно място, вратата е желателно да бъде в стила на дома Ви. Експертите смятат, че входната врата върви в хармония с интериора и тя, би следвало да съответства на вътрешните врати или обзавеждането. На пазара има разнообразие от покрития и цветове, така че няма да е трудно да успеете в начинанието.
Бъдете уверени и изберете, блиндирана врата, която да е красива и здрава!

5/5 - (1 vote)