Кафява интериорна врата
Полезно

5 Важни въпроса при закупуване на нови врати

Всеки от нас поне веднъж е сменял вратите в дома си, едни защото заради това, че са се повредили старите им, а други, защото правят цялостна промяна на интериора си. Каквато и да е причината за смяната на вратите, трябва да вземем под внимание, че те са дългосрочна инвестиция и е необходимо да подходим към тази задача малко по-внимателно.

Не всеки от нас е запознат с важните неща, които трябва да притежава една врата, дали било то входна или интериорна няма значение. Ще ви запознаем с петте важни въпроса, които е добре да отправите към продавач-консултантите при закупуване на нови врати.

Важни въпроси, които да зададете на продавач-консултантите:

  • Първи важен въпрос е от какъв материал са вратите, към които сте насочили вниманието си. Хубаво е да Ви покажат мостра на материала, за да видите нагледно какво представлява. Важно е да е поне HDF материал поради ред причини като например, за да не се измята, да издържа на влага и т.н.. По-ниското качество материал от HDF – МДФ примерно ще Ви създаде проблем във времето.
  • Втори важен въпрос е с какво покритие е вратата, лесно ли се почиства и с какво. Тъй като има различни покрития и се различават трудно, е добре да споменем, че търсим врата с покритие, което е по-издръжливо на надраскване. Не можем да си позволим да купим врата с некачествено покритие и при първия контакт с предмет да видим драскотини по нея.
  • Трети важен въпрос е гаранцията на вратата какво включва и какъв е срокът ѝ. Има различни гаранции от гледна точка на това, че някои покриват всяка част на вратата, а други, че са за определени части или определено нещо. При възникване на проблем е необходимо да знаем дали имаме право да претендираме.
  • Четвърти важен въпрос е дали фирмата подсигурява монтаж. Получавайки врати с високо качество, остава да завършим процеса и с качествен монтаж. Ако монтажът не е извършен от професионалисти, то се обезсмисля цялата покупка и подмяна.
  • Пети важен въпрос е срокът за доставка и монтаж. Всяка фирма има различна натовареност именно поради това е важно да разберете в какви срокове се работи. Би било доста неприятно да приключите с ремонта си, а да чакате месеци наред, за да Ви сложат вратите.

Това са едни от най-важните въпроси, с които трябва да започнете Вашето търсене на врати. Научавайки тези неща ще сте информирани и ще знаете какво купувате.

Инвестирайте разумно за дългосрочните неща в дома си!