Полезно

5 въпроса, които трябва да си зададете при избора на интериорна врата.

Избора на интериорна врата е като закупуването на дрехи, има подходяща за всеки стил и желание, разликата обаче е, че интериорната врата не е до сезон и трябва да бъде избрана съобразно много фактори. В тази статия ще изтъкнем 5 въпроса, които трябва да си зададем избирайки и нтериона врата на нашия дом. 

Избор на интериорна врата – Какъв да бъде той?

Както казахме вратата не е за ден, два и едно от най-важните неща за нейната издръжливост са именно материалите и пълнежа, от които е изработена. Това са фактори, които много хора пропускат при избора на интериорна врата, а те са изключително важни за времето, което ще издържи вратата. Вече има много различни и в пъти по-здрави материали от вече остарелите ПДЧ и МДФ плоскости. За това винаги питайте как е изградена структурата на интериорната врата и от какви материали са изработени, за да прецените тяхната издръжливост.

A Brand New Interior Door Design To Complete Our Modern Hallway Love Create Celebrate

Покритие на вратата

Следващия много важен фактор при избора на врата е нейното покритие. Покритието не е само цвят. То може да бъде, гладко, релефно, може да наподобява и естествен дървесен фурнир. Неговата важност идва оттам, че пази вътрешната структура на вратата най-вече от влагата.

Стил. Помещения с липса на светлина е препоръчително да бъдат разделени от вид врата с повече стъклени елементи, които да пропускат светлината до затвореното място, така в помещението ще влиза повече естествена светлина. В спалните помещения принципно избора се насочва повече към плътните и фрезованите модели. При кухните добре като идея биха били плъзгащите крила, за по лесно и достъпно отваряне, хубавото при тях, е че липсата на дръжка спомага за по-лесното отваряне на интериорната врата, когато например сте с мръсни ръце.

Освен въпроса дали стила на вратата трябва да бъде плътен, с фрезовка или стъкло, трябва да отговорим и на въпроса – Какъв цвят е подходящ за моя дом?

Цвят на вратата

Цвета се определя от няколко фактора – Мебелировка, светлина в помещението и най-вече стените и пода. Цвета на вратата не трябва да се „Бие” с този на стените и пода, т.е. не трябва да има много голям контраст при комбинацията. Например Кремава врата е неподходяща за бели стени, така няма да се вижда красотата на цвета, напротив вратата ще изглежда все едно е мръсна.

Diy Sliding Barn Door To Replace The Dreaded Pocket Door Traceys Fancy 1

Не бързайте да определяте бюджет, с който да се ограничавате, преди да сте наясно с посочените по-горе въпроси. Не всяка серия има цвета, който смятате за подходящ, всяка серия врати е със собствена характеристика и с не малко разлики от останалите. Избора на врата не е никак лесен процес, но най-важното е, когато я гледате да се радвате на избора, който сте направили.