Cristin Cooper
Полезно

Как да изберем цвета на интериорните врати и с какво да комбинираме?

Нека да поговорим за стиловете в които можем да обзаведем жилището си и как да постигнем комбинацията от цветове с интериорните врати.

Винтидж стил

Gallery

Винтидж стилът нашумява все повече тези дни в областта на интериорните врати. Всеки който следи тенденции и мода, знае че винаги идва момент в който старото става ново, и това което е демоде става отново модерно. Винтидж стилът е един идеален пример за това. Този стил съчетава в себе си тъмни и светли цветове, като целим да постигнем застаряващ ефект. При декорирането обаче трябва да се подходи внимателно, тъй като заради богатите орнаменти на някои предмети съществува риск от претрупване. Подходящи са интериорни врати в сив цвят с дървени орнаменти, както и бели врати или кафяво с топли отенъци.

Модерен стил

2 Modern Interior Door Companies That Fit Any Style Home

Модерният стил залага на студени цветове. Самият стил съчетава в себе си форма и функция. Най-често цветовете на такъв тип интериорни врати са сиво (всички тонове на сивият цвят), черно и бяло, но добре планираният модерен интериор може да внесе чувство на спокойствие и лекота във всеки дом. Естествено никой не ни ограничава до тези 3 цвята. Винаги можем да добавим нещо светло от сорта на бежово, синьо, кафяво, стига да има с какво да съчетаем цветовете. Този стил е идеален за малки жилища, тъй като създава впечатление за по-големи пространствата. За модерният стил стъклените врати биха били много подходящи. Когато искаме да обзаведем жилището си модерно, вратите не трябва да са прекалено натруфени или с много ярки цветове.

Бароков стил

7440d336 E6fa 461e Bcf7 B4e7d4098a75

Италианският бароков стил, може би е единственият, който не е слизал от трибуната на модата. Той е тежък, екстравагантен, улавящ в себе си много чувства и емоции, но точно толкова и индивидуален. Цветовете които използваме за бароковият стил са или тежки и тъмни -махагон, орех, тъмно червено или кралско синьо, или светли – бежово кафяво, розово, светло синьо или бяло, естествено добавяме много златни елементи, гравирани фигури по стените или тавана, висящи тежки полилеи  и картини. Когато избираме интериорните врати за такъв стил, най-подходящи ще са масивните врати, в тъмни наситени дървесни цветове, като махагон, орех или много светли като цвят, но задължително с  масивна фризована част.