Врати
Полезно

Рециклиране на старата врата

Когато става въпрос за реконструкция на домовете ни, дори и да се стремим към винтидж стил, често се обръщаме към готови, масово произведени мебели и декор. Те могат да бъдат закупени от нашите местни магазини и пазари. Но с малко въображение и с нещо толкова лесно достъпно и евтино като старата врата, бихте могли да създадете зашеметяващо и уникално творение за вашата къща, на което дори  ще ви завиждат.

Какво да гледате, когато търсите стара врата

Почти всяка стара врата, която Ви харесва, може да се използва с истинската функция на врата, мебел или произведение на изкуството. Ако възнамерявате да създадете функционален елемент, трябва внимателно да го проверите, преди да направите покупка. Предполага се, че искате творението ви да има характер. Така че износването е нещо, което може да предпочетете да имате. Но трябва да проверите качеството на дървото, което е било използвано. Дали ще издържи като врата или ще е подходяща за изработване на мебели, като например маса? Или дали няма да се разпадне? Дали вратата е била засегната от начина, по който е била съхранена или използвана? Дали е била засегната от влага или плесен?

Една от първите мисли, които може да имате, когато обмисляте да се заемете с проект като този е „Но къде ще намеря една стара врата?!“. Първото място, където трябва да погледнете е Вашия дом. Ако сте правили наскоро ремонт, тогава някоя от старите ви врати, които иначе можете да хвърлите на боклука, може да се превърне в невероятно изискано и уникално произведение на изкуството или мебели в дома ви.

Стара врата

Къде да търсите стара врата, ако нямате във Вас

Следващите места ще бъдат базарите, антикварни магазини или разпродажбите на мебели от стари къщи и апартаменти.

Можете също така да търсите онлайн в сайтове и просто да следите всички врати, които собственикът може да е готов да продаде или дори да даде безплатно! Обикновено, където и да погледнете, цената като цяло ще бъде евтина. Ако никой не ги купи, те вероятно просто ще бъдат изхвърлени. Винаги добра идея остава бартерната сделка, за да получите най-добрата цена.

И накрая, най-вълнуващата част. Какво ще правиш с новата си стара врата?! Маса, библиотека, скрин, табла за спалня или защо не поставка за цветя? Е, възможностите са безкрайни. Всичко, от което се нуждаете е вашето въображение и може би малко вдъхновение от другите невероятно креативни хора, които рециклират стари врати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *