Полезно

Как да изберем най-подходящата входна врата?

Входната врата е визитката на един дом. Избирайки си входна врата за дома, вилата или офиса, ние си осигуряваме по-голяма надеждност и сигурност.

Има някои разлики между вратите и трябва да сте наясно с тяхното предназначение преди да направите избора си. Дали тя ще е за апартамент, офис или за къща и ще е подложена на атмосферни влияния.

Видове входни врати

Едни от най-разпространените видове входни врати са металните и блиндираните врати. Важни компоненти от всяка метална врата са бравата и заключващата система. За входни врати на апартаменти или офиси разнообразието е значително по-голямо, тъй като те са защитени, защото най-често се намират във вход и не са подложени на никакви външни влияния, било то дъжд, сняг или вятър.

На мястото, на което се налага да се постави врата, която да бъде подложена на външни атмосферни влияния, като например къща, вила и т.н., могат да се  използват външно-входни врати, които са устойчиви на действието на външните условия. Тези врати се изработват от метални листи и винаги имат изолационен пълнеж, който им осигурява доста добра изолация при големите температурни амплитуди вътре и извън помещението. Самото покритие на вратите е по-специално, тъй като трябва да издържа на външните условия. Това е покритие с т. нар. прахово боядисване. Но дори и при него е много препоръчително да има изграден навес над вратата, което допълнително да допринесе за удължаването на живота и, освен ако няма и допълнително UV защитно покритие – срещу слънчевите лъчи.

За да вземете най-правилното решение каква да е входната врата и какво да е покритието винаги може да се обърнете към консултантите в нашия шоурум!

Как да изберем най-подходящата входна врата?
Гласувай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *