Опционално обличане цвят Савана - Серия Хармония
Полезно

Как да изберем входна врата?

Когато правим избор на врата, особено, ако тя е входна, трябва да сме наясно с няколко компонента при избора ѝ.

В зависимост от това в какво жилище живеете, може да се направи най-правилния избор на врата след консултация с компетентно лице. Естествено, когато си избираме врата първото, което гледаме е тя да е красива. Но трябва да се обърне много по-голямо внимание на характеристиките на вратата.

Вратите, които се предлагат на пазара са от много и различни производители. За това има и разлика в това, какво се предлага като материал на изработка, конструкция и дизайн.

Мистериозни врати по света

Панелни жилища

Както всички знаем панелните жилища са с по-малки строителни отвори от стандарта. Почти всички височини са на 195 см и стените са тънки, като варират от 6 см до максимум 20 см. Когато се избират входни врати трябва да се наблегне на това, че ако клиентът желае по-габаритна врата, ще има включено къртене задължително. В последствие ще се наложи доизмазване. Ако все пак клиентът желае да направи компромис и предпочете по-малка врата, има различни серии врати, които предлагат няколко модела подходящи точно за панелни апартаменти. Моделът може да бъде с фиксирана рамка с первази само от едната страна и да се доизмазва зида или такива с каса обличаща зида и от двете страни, като така ще има завършен вид.

Тухлени жилища

При този тип строителство е много по-лесно оформянето на отворите. Дебелината на зидовете е значително по-голяма и в случай, че искате обличане на зида и от двете страни, и да има завършен вид, то задължително трябва да се насочите към по-високият клас врати – турските. Като изолация, тухлените жилища са по-добри и с поставяне на врата. Тя ще е стабилна, тежка. С пълнежа от минерална вата, си гарантирате едно много добро уплътняване на входа. Като цяло са много подходящи и вратите с MDF профил за този тип строителство и отвори.

За да се насочите най-добре към модел и размер врата, е препоръчително да мине размерчик с професионален опит. Той ще направи замерване и тогава да разгледате подходящите модели за вашият строителен отвор. Ако не ви допадат и държите на нещо друго, то тогава размерчика ще може да определи допълнителните монтажни дейности, които са необходими, за да се постави желаната врата от вас.