Опционално обличане цвят Савана - Серия Хармония
Полезно

Как да изберем входна врата?

Когато правим избор на врата, особено, ако тя е входна, трябва да сме наясно с няколко компонента при избора ѝ.

В зависимост от това в какво жилище живеете, може да се направи най-правилния избор на врата след консултация с компетентно лице. Естествено, когато си избираме врата първото, което гледаме е тя да е красива. Но трябва да се обърне много по-голямо внимание на характеристиките на вратата.

Вратите, които се предлагат на пазара са от много и различни производители. За това има и разлика в това, какво се предлага като материал на изработка, конструкция и дизайн.

Мистериозни врати по света

Панелни жилища

Както всички знаем панелните жилища са с по-малки строителни отвори от стандарта. Почти всички височини са на 195 см и стените са тънки, като варират от 6 см до максимум 20 см. Когато се избират входни врати трябва да се наблегне на това, че ако клиентът желае по-габаритна врата, ще има включено къртене задължително. В последствие ще се наложи доизмазване. Ако все пак клиентът желае да направи компромис и предпочете по-малка врата, има различни серии врати, които предлагат няколко модела подходящи точно за панелни апартаменти. Моделът може да бъде с фиксирана рамка с первази само от едната страна и да се доизмазва зида или такива с каса обличаща зида и от двете страни, като така ще има завършен вид.

Тухлени жилища

При този тип строителство е много по-лесно оформянето на отворите. Дебелината на зидовете е значително по-голяма и в случай, че искате обличане на зида и от двете страни, и да има завършен вид, то задължително трябва да се насочите към по-високият клас врати – турските. Като изолация, тухлените жилища са по-добри и с поставяне на врата. Тя ще е стабилна, тежка. С пълнежа от минерална вата, си гарантирате едно много добро уплътняване на входа. Като цяло са много подходящи и вратите с MDF профил за този тип строителство и отвори.

За да се насочите най-добре към модел и размер врата, е препоръчително да мине размерчик с професионален опит. Той ще направи замерване и тогава да разгледате подходящите модели за вашият строителен отвор. Ако не ви допадат и държите на нещо друго, то тогава размерчика ще може да определи допълнителните монтажни дейности, които са необходими, за да се постави желаната врата от вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *