врата за баня
Полезно

Врати за баня

Няма спор, че банята е помещението, което се ползва най-много от всички. Поради нуждата от неприкосновеност, качествената врата е не просто необходимост, а основен елемент в мокрото помещение. От първостепенно значение е, тя да се отключва и заключва безпроблемно. Поради факта, че вратата ще се ползва почти ежеминутно, това означава че тя трябва да бъде издръжлива. Друга основна характеристика на вратата е, да притежава нужната влагоустойчивост и не на последно място – да се съчетава добре с интериора на банята и съответно на коридора. В този ред на мисли е важно да се знае, че вратата трябва да бъде в унисон с останалите врати в жилището. Ако не е същата, поне да се доближава по стил и цвят с тях.

По принцип всички врати за баня се отварят навън, но по желание на домакина, те могат да бъдат поставени обратно.

Подходящи материали за вратата на банята

Препоръчително е, вратата да бъде изработена от специален влагоустойчив материал. Фурнирното покритие не е особено подходящо за подобен род врати, поради факта, че след по-дълга експлоатация може да се разлепи. Същото важи и за дървените, при директен досег с вода, материала може да се раздуе и деформира. Най-подходящите врати за баня са алуминиевите (леки, неръждаеми, влагоустойчиви, в разнообразни цветове) и стъклените (непрозрачни, модерни, но по-скъпи).

Ако все пак вратата на банята ви не е в пряк контакт с вода, тогава може да изберете каквато и да е. Всеки материал е подходящ, стига да е в хармония с останалия интериор. Но все пак имайте едно наум, понеже във въздуха около мокрото помещение също ще има известно количество влага. Каква врата ще изберете да поставите, е въпрос изцяло на личното ви предпочитание.

Rate this post

Related Posts