Интериорни врати
Полезно

Възможно ли е да закупите висококачествена, но евтина врата?

Този въпрос вълнува всички. Ясно е, че в една модерна линия с еднакви дизайни рязкото отклонение на цената надолу предизвиква подозрение: малко вероятно е подобна надценка да показва безупречно състояние, а напротив. Но бихме искали да намерим оптималното съотношение на разумни разходи и качество, така че няма да обръщаме внимание на откровено отбраняване.

Нито една уважаваща себе си фабрика за врати няма да си позволи да предлага ниско качествени продукти под прикритието на елит. Става въпрос за директни контакти с доставчици, модерно технологично оборудване и групово покупка на материали. Въз основа на тези компоненти можете да постигнете значително намаляване на разходите с отлично качество. Такива фабрики произвеждат висококачествени врати на по-ниски цени от тези, които работят по старомодния начин. „Пестенето“ на нови технологии води до спад в производството и по-ниско търсене.

Магазините, продаващи вътрешни врати, също се интересуват от установяване на връзки с производителите, а с няколко наведнъж, това осигурява по-пълен асортимент, привличане на повече купувачи и увеличаване на оборота. В крайна сметка това е от полза за всички: фабриката и продавачът печелят, а вие получавате врата с добро качество и на бюджетна цена.

Дървото – най-разпространения материал за врати

Традиционно дървото е най-популярният материал в ремонта и строителството поради присъщите му свойства. Днес, когато въпросът за екологичната чистота на нещата около човек е толкова остър, този дар на природата е най-подходящ за използване в нашите жилища.

Дървените вътрешни врати се различават по-свойствата на изходните материали и това е основната причина за разликата в цената на еднакви, на пръв поглед привидно екземпляри. Неопитно око няма да улови нюансите между съседните крила. И двете са украсени с подобни елементи. Дори сянката е подобна – но цената е различна. Не бързайте да търсите дефекти на евтина врата – няма. И двете са висококачествени, изработени от различни видове материали.

Фурнирни врати

Най-скъпите са врати, направени от масив от екзотична дървесина дъб и други, изискващи внимателна работа и внимателна поддръжка. Междинните врати, изработени от фурнир, са най-евтините поради използването на „сглобяеми“ материали, но изглеждат почти същите като техните „благородни“ братя, освен това са красиви и декоративни. Те се състоят от MDF плоскости с пълнител, който поглъща звуци, и са фурнировани отгоре (тънка секция от ценна дървесина). Фурнирите не абсорбират влагата от въздуха в количества като дървесина. Вратите, направени на негова основа, могат да бъдат монтирани не само за стаи, но и в кухни и бани. Стъклената фигурална декорация увеличава разнообразието от дизайнерски решения на достъпна цена.

Вратите, изработени от фурнир, са с голямо търсене именно поради демократичната си цена и много приличния външен вид и качество, а при внимателна употреба фурнированите врати могат да издържат доста дълго време. Спестяването на място и функционалността са основните предимства на този оригинален дизайн. В малки помещения, където е проблематично да отворите вратата заради мебели, сгъваемата врата е най-доброто решение. Нейната инсталация е проста и не изисква преначертаване на вратата. Движението се осъществява поради механизма, вграден в горната част на кутията. Както при плъзгащите се врати, посоката при отваряне е в два варианта – вляво или вдясно. Всичко, което се изисква от вас, е чиста врата.

Висококачествената изработка на всички части и спазването на общи правила за грижа за всички дървени врати са гаранция за дългогодишен сервиз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *