Противопожарни врати
Полезно

С какво пожароустойчивите врати се различават от другите врати

Пожароустойчивите врати са изработени така, че да ограничат огъня да се разпространи в останалите помещения. Чудесен избор са и за дома, и за офиса. Модерната им визия ги прави подходящи за съчетаване с всякакъв интериор. Стана масова практика хората да закупуват устойчиви на пожар врати, заради възможността от евентуално възникване на пожар в домовете им. Те улесняват бързото преминаване към изхода и няма да имат абсолютно никакъв проблем с отварянето и затварянето им.

Пожароустойчиви врати с едно или две крила

Самата врата се състои от 1 или 2 крила (в зависимост от размера и предпочитанията), брава, уплътнения, рамка и устойчиви огнеупорни стъкла. Повечето врати са с PVC покритие. Самата рамка на вратата обаче е от MDF. Той може да се облече спрямо цвета на крилото, за да може вратата да придобие естетически вид. Крилата може да се боядисат по RAL или пък да се облекат с наподобяващо дърво покритие. Уплътнението, което имат крилата на пожароустойчивите врати, се уголемява при по-висока температура или може да се каже, че удвоява обема си. Към касата също има такова уплътнение. В случай, че пожароустойчивата врата е със стъкло, то също трябва да бъде огнеупорно. Препоръчително е да бъде прозрачно, за да може да се проследи огънят и неговото разрастване, за да бъдат взети правилни мерки.

Пожароустойчиви врати

Най-важното за този тип врати е тяхната издръжливост на нагряване. Изчислява се спрямо това колко време вратата може да удържи проникването на огъня. Отбелязва се с параметъра El. Ако е отбелязано El60 означава, че вратата издържа 60 минути на огъня, ако е El120 – 120 минути.

Като дизайн могат да бъдат различни – цветни, от фурнир, ламинат и други материали. Може да използвате въображението си и да си поръчате каквато входна врата пожелаете. В днешно време на пазара могат да се открият доста добри варианти на пожароустойчиви врати.
Ако решите да предпазите дома и офиса си закупувайки пожароустойчива врата, добре е да го направите от професионални фирми, които имат опит в тази сфера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *