Полезно

Помощни съвети за определяне на бюджет за смяна на интериорни врати

Когато стане въпрос за ремонт, веднага в съзнанието ни изскачат хиляди мисли, свързани с бюджета и неговото разпределяне.
Същата е ситуацията и при отделянето на пари, когато решим да сменяме врати.

Ще изложим няколко идеи, които могат да ни помогнат при разпределяне на средствата при закупуване на интериорни врати.

1. Много важно и основно нещо за определяне на бюджета са нашите предпочитания за врати – какво ще е покритието, какъв е материалът, цвета и пр.
В днешно време има най-различни врати по посочените критерии. По-скъпи са тези, които са е естествен фурнир, и масивните врати. На по-изгодни цени са тези, които са с по-обикновено покритие, като например с PVC- покритие, но това в никакъв случай не означава, че тези  интериорни врати са направени некачествено.

2. Задължително, когато разпитваме за цени в магазините, трябва да сме наясно дали в посочените цени са включени и допълнителните неща – панти, дръжки, брави, патрони или с една дума обкова на вратата. Има интериорни врати, при които обкова и в частност дръжките се закупуват отделно, което ще ни докара допълнително разходи към бюджета и е добре да го знаем предварително.

3. Когато разпитвате за вратите, които сте харесали, попитайте за особеностите на отвора Ви. Възможно е да се наложи да го подготвите, според размерите на избраните от Вас врати. В противен случай, ще се наложи да поръчате интериорни врати по индивидуална поръчка, което би ги оскъпило, а и срока за изработка обикновено е доста по-дълъг.

4. Не забравяйте да уточните и монтажа – включена ли е в цената на вратата, допълнително ли се заплаща, за да предвидите и тези разходи. В момента на монтажа понякога се налагат и допълнителни заплащания, които са неизбежни. Затова за всеки случай имайте го предвид, като непредвиден разход.
И все пак- интериорните врати са важна част от интериора на нашия дом и не са за пренебрегване. Затова трябва да бъдат много внимателно и старателно избрани.

Помощни съвети за определяне на бюджет за смяна на интериорни врати
5 (100%) 1 vote

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *