Входна врата заключване
Полезно

По какво да познаем качествените входни врати?

Има много голямо разнообразие на входни врати на пазара. Всеки от продавач-консултантите, разбира се, ще Ви изтъква най-добрите качества на вратите, които продава. По-важно е обаче, Вие самите да можете да ги разпознавате. Качествените врати имат не само добър външен вид, те са съвкупност множество дребни фактори, които събрани на едно, правят входната врата добра.

Много пъти сте попадали в ситуация, в която да не можете да различите и най-елементарните стоки по качество, но за тях можем да си го позволим, докато не можем да допуснем същата грешка при избора на толкова важен елемент от Вашия дом, а именно входната Ви врата. Нейното предназначение е да предпазва жилището Ви от крадци, а също така да Ви създава отлична шумо и топло-изолация.

За да улесним Вашия избор ще изброим едни от най-важните качества, които трябва да притежава именно Вашата входна врата.

Важни фактори за входните врати

Важен фактор е от какви материали е изработена вратата. Например качествените метални врати би било добре да са направени от метал с дебелина не по-малко от 0,9мм. Това е важно от гледна точна на сигурност както и на стабилност.

Друг важен фактор е заключването на входната врата, за предпочитане е вратата да е с 2 ключалки. Първо от гледна точка на сигурността, второ при повреда на една от двете ключалки винаги има възможност да работите с другата и трето всяка от ключалките ще е с различни по вид ключове. Следователно ако сте загубили ключовете за едната ключалка, остава вариант временно да ползвате другата ключалка.

Не на последно място качествените входни врати са допълнени с изолация различна от пчелната пита, тук говорим за изолация от минерална вата или полистирен, която е много по-добра от горе споменатата.

Няма как да не споменем, че важна роля имат и бронировките на патроните при по-хубавите врати. Тези бронировки предпазват допълнително патроните от външната страна при желание за разбиване от недоброжелатели.

Описахме една част от важните качества, които задължително трябва да притежава Вашата входна врата.
За да сте спокойни и сигурни за дома и имуществото си следвайте нашите препоръки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *