Интериорни врати - бързо и ефикасно почистване
Полезно

Кой друг иска да знае как да почиства бързо и ефикасно интериорните си врати?

Определено подмяната на врати за жилището Ви не е шега работа. Затова не най-добре да се доверите на професионалисти в продажбата и монтирането им. След като обаче интериорните врати Ви са поставени идва моментът, в който няма кой освен Вас да се погрижи за поддържането им в добър и „свеж” вид. Ще ви дадем няколко съвета, дори можем да ги наречем „трика” за почистване и освежаване на вратите Ви.

Какви препарати е най-добре да използвате при почистване на вратите?

Ако почиствате вратите си често и искате да премахнете само повърхностни петънца, както и следи от прах – определено най-добрият Ви помощник е микрофибърната кърпа. Може да използвате влажна кърпа и да почистите всички части от вратата ви. Ако обаче има по-упорити петна може да използвате препарат за почистване на дървени повърхности (повечето врати са изработени от MDF, HDF плоскости, и с различни покрития – от естествен фурнир до PVC фолио). Трябва да се уверите, че в препарата, който използвате няма твърди, абразивни частици, които да повредят покритието на вратите Ви. В момента на пазара се предлагат препарати с пчелен восък, които премахват следи от останали по вратата Ви строителни материали – пяна, силикон (които се използват при монтирането на вратата).

Когато обаче става дума за врати е тъмни тонове – там това, което ви препоръчване е използването на препарати за дървени повърхности, които имат полиращ ефект. Петната от пръсти са упорити неканени гости, които по този начин ще успеете да премахнете.

Друго нещо, на което трябва да обърнете внимание са дръжките на вратите. Те могат да бъдат най-големият разпространител на микроби. По тяхната повърхност те могат да живеят с часове (дори с дни), затова е много важно да ги почистване (дезинфекцирате) редовно. Това може да стане с антибактериален препарат или ако нямате такъв, дори с навлажнена кърпа със спирт.

И така след като знаете тези няколко трика е време да се замислите над това – дали поддържате правилно вратите си. И откога не са били почиствани правилно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *