Интериорна врата в тъмен цвят
Полезно

Как да шумоизолираме врата?

Живеете ли в центъра на града? Близо ли е до главен път и често има трафик? Със сигурност това са две от причините да изберете да останете вкъщи, тъй като сте близо до работата си, но и до всичко друго, от което се нуждаете. Но много пъти шумът от автомобилите, гласовете и звуците ви възмущават. Разговорите и смехът, които идват от улицата, ви държат будни и ви причиняват нервност и стрес.

Ако мисълта „Как да шумоизолираме вратата“ продължава да тече през ума ви, но нямате време да попитате специалист, не се притеснявайте! Направихме го за вас! Вижте тук най-умните и икономични начини за ефективна звукоизолация на вратата, без усилия и излишни разходи!

Как да шумоизолираме врата интелигентно и ефективно?

Звукоизолирана врата със силикон в рамките

Звукът идва в къщата ви, главно през пролуките във вашата врата. Много прост и икономичен начин за шумоизолация на врата е силиконовото лепило. Силиконовото лепило е специално за тази работа, тъй като ще предотврати предаването на звук до 90%. Може да се постави на всяка врата в къщата, която искате да звукоизолирате.

На пазара можете да намерите и така наречения акрилен силикон. Той е малко по-евтин от обикновения силикон и може да бъде боядисан, за да придаде цвят на детайлите на вашата врата. Той обаче не е много устойчив на влага, затова не бихме го препоръчали за външно приложение или за вратата на банята.

Шумоизолирана врата с въздушно пространство

Пукнатината под вратата ви може да изглежда малка, но е достатъчна шумът да влезе в дома ви. Aerostop е друго икономично решение за изолиране на рамките, което ще ви избави от това измъчване на непрекъснат шум. Поставяте го много лесно в дъното на вашата врата и вече ще е тихо! Освен това не е нужно да се притеснявате за преместване след няколко години и загуба на парите си, защото можете да ги премествате от врата на врата, в случай че смените къщата си.

Друга форма на аеростоп е лепящата лента. Те се поставят около фугите на рамките със стените, за да се предотврати навлизането на въздух и шум във вътрешността отстрани. Последното предимство на аеростопа е, че има голямо разнообразие от материали като пяна, каучук, гума, силикон и др. Така че вие ще изберете това, което ви харесва и най-добре отговаря на вашите рамки и врати, като така ще получите звукоизолацията, която искате, със стил.

3 тайни трика, за да получите перфектна звукоизолация на дома

Звукоизолация на врата със смяна на каси

Звукоизолацията на вратите е важен фактор при избора на прозорци. Прозорец с подходящ клас звукоизолация, ефективно намалява силата на звука. Така че, ако изобщо няма шумоизолация, вероятно няма правилен избор на рамки. Има различни категории и видове рамки в зависимост от необходимостта от звукоизолация във вашия дом. Например дървените рамки и PVC рамките са две много добри възможности. Те могат да ви предложат перфектна звукоизолация на вратата без много разходи, но също така и топлоизолация, добавяйки стил към вашата врата.

Звукоизолирана врата с гипсокартон

Факт е, че колкото по-дебела е вашата врата, толкова по-добре тя предотвратява навлизането на шум в дома ви. Така че, ако имате относително тънка врата, гипсокартонното покритие е отговорът на въпроса ви „Как да изолирате врата“. Първоначално пред вратата ви ще бъде поставен порест материал, който обикновено е минерална вата или пяна. След това се поставя гипсокартонът, който е друг много “плътен” материал.

Комбинацията от тези две е много добро решение в шумоизолацията на вратите, за да спре шума. Възможно е обаче вратата да влезе малко по-далеч, затова за предпочитане е този метод, за звукоизолация на врата в голяма стая или за главната врата на къщата. По този начин ще имате впечатляващи резултати и пространството ви няма да се свие.

Звукоизолация на врата, като я замените с нова

Ако имате много тънки и леки врати, или вратите са направени от некачествено дърво, тогава външните звуци преминават много лесно през тях. Идеите, които споменахме по-рано, ще намалят разпространението на звуци във вашия дом, но в много малка степен. Така че се нуждаете от по-драстично решение за ефективна звукоизолация на вашата врата. Трябва да смените напълно вратата си.

Новите врати са много по-тежки, солидни и компактни, поради което държат звуците по-добре. Има голямо разнообразие от врати, за да изберете формата, материала, размера и цвета, които отговарят на вашия дом. С едно движение ще получите необходимата звукоизолация. Освен това ще спечелите повече сигурност и ще обновите стила на вашето пространство.

Rate this post