Комбинации с интериорната врата
Полезно

Интериорни врати: пълното ръководство за избор на най-добрите интериорни врати – Видове интериорни врати

От функционална гледна точка има няколко стила на вратите

Стандартни врати

Традиционният и широко разпространен модел на движение на вратите е стандартният метод. Плътното прилепване към касата и пода осигурява високо ниво на звукоизолация и топлоизолация. Такива интериорни врати са лесни за инсталиране и съществуват различни материали в широк диапазон от тегла и размери.

Плъзгащи се врати

Плъзгащите се врати могат да бъдат дървени или стъклени. Те се монтират на една или две релси (както в долната, така и в горната част на рамката) и спестяват място.

Плъзгащи се интериорни врати

Сгъваеми врати / врати акордеон

Сгъваемите врати могат да бъдат направени от дърво, стъкло и алуминиеви или PVC профили, с прозорец и са монтирани на една релса, разположена в горната част на рамката.

Цветове на интериорната врата

Как да комбинирате интериорни врати? Със стени или подове?

По цвета на стените

Е, няма еднозначен верен отговор на този въпрос. Например, ако имате бели стени, можете да изберете множество бели интериорни врати, за да поддържате стаята свежа и жизнена, като същевременно подчертавате мебели или други елементи на декора. Опцията, която съвпада с вратата със стените, е полезна за малки пространства, които искате да изглеждат по-просторни.

Внимавайте обаче, ако искате да подчертаете интериорната врата с наситен цвят, който контрастира с цветовата схема на стаята. По този начин визуално „разделяте“ пространството и подчертавате твърде малка площ. Опитайте се да не превръщате интериорната врата в забележителност. Във всяка стая трябва да има други предмети, било то мебели, декорации или текстил, които заслужават повече внимание от вратата.

Бяла Интериорна врата

По цвета на пода

Друга възможност е да изберете врата в цвета на пода, но ако е покрита с паркет или плочки в тъмни нюанси, рискувате да създадете мрачна атмосфера. Има едно изключение обаче: черната врата.

Черните модели интериорни врати незабавно ще добавят изтънченост към всяко пространство, особено това, което има хроматична основа на светли нюанси. Черната врата, оградена от еднакво черна дървена ламперия, има изтънчен и оригинален външен вид, който привлича вниманието и помага да се създаде ясна дефиниция на декора. Например, ако искате да подчертаете черните и тъмно сиви тонове на плочките за баня, купете черна врата.