Блиндирана врата в свеж дизайн
Полезно

Грешки, които допускаме при избора на блиндирана входна врата

Предстои ви ремонт в жилището. Решавате, че първоначално ще направите пода и стените, а едва след това ще поставите новата блиндирана врата. В случай обаче, че нямате необходимите строителни отвори за стандартните входни врати (90/200 за малко крило на блиндирана врата 86/197,95/203 за стандартен размер крило 90/200, 92/200 за стандартен размер на крило на метална врата 90/197).

Налага се съответно допълнително къртене до 10см, за да влезе някоя от изброените врати. При вече направен цялостен ремонт, последното нещо, което бихте искали е да има счупена плочка на пода, леко изкъртена мазилка и всички допълнителни неща, които могат да ви изникнат при къртенето.

Изяснете какви размери за врата Ви трябват

Предстои ви цялостен ремонт. Вашата първа задача е да заявите размери за вратите си. Консултантът, който ви вземе мярка да установи дали ще има необходимост от къртене, за да влезе крилото с касата и чак тогава да решите кое да направите първо – дали пода и стените, а след това поставянето на вратите или обратното.

Записвате си час за размер. Консултантът ви взема мярка, дава препоръчителни размери, които вие трябва да спазите. Поръчвате си блиндираната врата като я плащате на 100%. Чакате необходимото време за доставяне, та дори вече ви насрочват за монтаж. Малко преди монтажа обаче, решавате да поставите гипсокартон. Съответно при взета мярка например: 17см зид. , зида се разширява до 30см. Монтажната група идва за монтаж и установява, че зида се е разширил много повече от мерките, които са вписани по работната ви карта.

Цвят и дизайн

В случай, че вече сте направили своя избор и поръчате врата, имайте напредвид, че процеса за нейната изработка и доставка не е малък и ще мине време, докато дойде момента тя да се монтира. До тогава Вие може стотици пъти да промените вижданията си за това какъв модел и цвят да бъде тя. Когато избирате врати, особено входна, трябва добре да я съобразите с вашите виждания и цели.

Първо поставяме гипсокартона, след това ви вземат размера и монтират вратите. Другият случай е да уведомите размерчика колко см гипсокартон ще се поставя и да се поръча подходящата каса.