Реновиране на дома
Полезно

Бързи и лесни решения за освежаване на дома

Как да освежите дома си с малки инвестиции или без да отнема много от времето ви? Реновирането не е задължително да струва скъпо. Представяме ви няколко свежи и лесни за изпълнение идеи, които ще вдъхнат свежест и нов живот сегашния ви мрачен декор, без да се нарушава цялостната визия.

Ето няколко свежи идеи как да направите това:

Реновиране или подмяна на входната и интериорните врати

Да не забравяме външната страна на къщата. В края на краищата правим всичко заради първите впечатления и ако искате домът ви да изглежда предразполащо гостоприемен, с това да боядисате в нов десен входната си врата, ще направите чудеса за предната част на къщата ви. Дали става дума за нова боя, или чисто нова външна врата, един от двата избора ще направи дома ви по-привлекателен отвън. Същото важи и за вратите отвътре. Ако те са избледнели, овехтели или остарели морално, пробвайте да ги освежите декоративно. Ако не се получи обновяването  на интериорните врати, винаги можете да купите нови, модерни, изработени от иновативни материали, врати.

Смяна на обков

Вместо пълна реставрация на вашите врати, прозорци и шкафове в стаите,  които може да струват скъпо, подмяната на неща като дръжките и пантите на вратите и чекмеджетата може драстично да промени външния вид на всяка стая. Промените може да са малки, но те имат голямо влияние и могат да определят дали вашата стая има модерно, традиционно или ексцентрично усещане.

Боядисване

Може да ви звучи твърде елементарно, но един слой боя наистина може да трансформира дома ви за нула време. Нов цвят или дори просто освежаване с боя може да придаде на избледнелите ви стени нов облик. Това ще придаде и на стаите напълно нова атмосфера.

Претапициране

Ако меките мебели са остарели малко или изглеждат малко по-износени, придайте им малко блясък с модерна нова тапицерия. Износен диван в ъгъла на една стая може да придаде на дома ви само мрачно усещане. Вдъхвайки малко нов живот с една нова тапицерия, той автоматично ще даде свеж вид на всекидневната.

Декорация

Ако чувствате, че нещо ви липсва в хола или спалнята ви, защо да не декорирате с килим? Решението да сложите едно килимче може да добави интересен елемент към скучно изглеждаща стая и да съживи интериора.

Нови лампи

Смяната на старите осветителни тела с нови модерни и съвременни е лесно решение за незабавно озаряване на стаята. Ако не искате да замените цялото основно тяло, можете просто да смените стъкления плафон, което ще има същия ефект и по-малки разходи.

Боядисайте старите шкафове

Ако нямате време или пари да монтирате чисто нови кухненски шкафове, да ги пребоядисате е прост и по-евтин начин да съживите кухнята си. Просто се уверете, че ще подготвите повърхностите правилно. Изпълнението на този съвет ще бъде от решаващо значение, в случай, че искате в крайна сметка този проект за подобряване на дома да се окаже сполучлив.

Няма нужда от големи инвестиции, за да направите едно или всички от горе изброените предложения. Това, от което имате нужда, е малко нов цвят и да замените морално износените мебели и осветление и вашият интериор ще изглежда толкова добре, колкото един нов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *