Време е за смана врата
Полезно

5 важни стъпки, които да следвате при смяна на вратите вкъщи

От професионален опит знаем, колко е важен за всяко домакинство, процесът по смяната на врати в дома. За целта искаме да свалим напрежението от Вас, като Ви дадем малко информация за цялата организация, която цели накрая да останете напълно удовлетворени, защото най-важните за нас сте Вие!

  1.  Добра ориентация – Интернет и шоурумите са основните начина за запознаването Ви с предлагания асортимент от врати на пазара. Разбира се, съседите и близките Ви, също могат да Ви подскажат, но идеята е да се запознаете добре предварително с всичко, което може да Ви грабне окото и да влиза във Вашия финансов лимит. Тук силна роля играят и промоциите, така че впуснете се стремглаво в разучаване на производители, вносители, материали, цветове, фрезовки или дизайн! Не бързайте, оглеждайте се и най-вече – представяйте си как би било най-добре да изглежда домът Ви, след ремонта с новите врати. Тогава, когато имате ясна картина и сте избрали съответния шоурум, идва стъпка номер две.
  2. Подаване заявка за посещение от професионалист – размерчик. – Повечето шоуруми в страната вече предоставят тази услуга, която е от съществено значение за клиентите. Монтажните фирми, с които те работят и си партнират, изпращат човек запознат с изискванията за отворите, които са нужни за монтажа на съответните врати. Всеки производител сам определя техническите качества на вратите, които произвежда и те са с характерни специфики, както и имат условия за монтаж за всяка врата. След взимане на размерите и изготвяне на документ тип – Работна карта, клиента вече е готов и може да заяви и заплати вратата в съответния шоурум.Подписване на договор
  3. Договор за вратите и заплащането им. – Защо повечето производители или вносители на врати изискват 100% заплащане на вратите, преди реален монтаж? Това е доста често поставян въпрос и отговора е съвсем логичен:
    За всеки индивидуален строителен отвор на клиента, се подготвят врати, които след отказ много трудно в тази си окомплектовка, биха влезли в употреба при друга поръчка. Това, би довело до доста дълъг период на изчакване. Следствие, на което складовете на производители и вносители, в един определен момент, ще бъдат задръстени от врати, които чакат точно определен собственик. Така, че след работна карта и взети размери от професионалист, на който можете да се доверите, следва да заплатите Вашите врати и да получите договор. Не би трябвало от Вас да се очаква нещо друго, освен да си изчакаме датата за монтаж. Шоурума трябва да се заеме с организацията на целия процес по окомплектовка, прехвърляне в складовете от производител или вносител, до складове за монтаж и организиране процеса по насрочване на монтаж.
  4. Време за изчакване до реален монтаж – това е период, който е от две седмици до два месеца, в зависимост от периода /винаги през лятото текат много ремонти и тогава е логично, периода за изчакване да е по-дълъг/. Също зависи от наличностите поддържани в складовете, или дали е поръчков модела. Ако при Вас е валиден последният вариант, то за неговата изработка е нужно по-дълъг времеви период.
  5. Монтаж – това е финала, на който е желателно да присъствате лично, а не посредник. Вие и само Вие, отговаряте за решенията си и е важно крайният резултат да е максимално близък, до това, което сте си представяли. Ако забележите по време на монтажа, че има малки забележки или отклонения, е добре те да бъдат споменати и дискутирани с монтажната група, за да не се налага повторно посещение за отстраняването им. Това е човешки труд, който не бива да пренебрегваме, а докато се отстрани проблема, ще мине време, през което само ще се дразните и ядосвате. Коментирайте на място всичко, което смятате, че не е добре. Нека фирмата, направила монтажа да го отрази в протокол или отстрани още на момента, в случай че е възможно.

Доверете се на специалистите и осъществете дълго чаканото подновяване на врати в дома си!

Rate this post